Facebook
27 maja 2021 roku odbyła się online III Ogólnopolska Konferencja Naukowa Nutricib „Żywność i żywienie – przegląd i badania”. Wydarzenie zgromadziło ponad 45 uczestników reprezentujących różne ośrodki naukowe z kraju oraz firmy branżowe.
W czasie obrad przedstawiono 12 referatów oraz 16 posterów naukowych. Tematyka wystąpień dotyczyła zagadnień związanych z produkcją, przetwarzaniem i obróbką żywności, nieodpowiednim odżywianiem czy właściwościami poszczególnych produktów. Gośćmi Honorowymi trzeciej edycji wydarzenia byli:
dr hab. n. farm. Wojciech Koch, prof. UM – Katedra i Zakład Żywności i Żywienia, Wydział Farmaceutyczny, Uniwersytet Medyczny w Lublinie
Tytuł wystąpienia: Znaczenie związków polifenolowych obecnych w żywności w prewencji chorób cywilizacyjnych
dr hab. lek. med. Dariusz Włodarek, prof. SGGW– Zakład Dietetyki, Katedra Dietetyki, Wydział Żywienia Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie SGGW
Tytuł wystąpienia: Czy istnieje optymalny wzór diety?
Uczestnicy reprezentujący różne nauki medyczne i przyrodnicze w sposób ciekawy i merytoryczny przedstawili aktualne tematy związane z żywieniem oraz zdrowiem człowieka.
Nad przebiegiem obrad czuwał Komitet Naukowy w składzie:
Organizator:
– Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL.
Patronat Honorowy:
Patronat Medialny: